Sıhhi Tesisat Yenileme

Sıhhi tesisat yenileme, evlerinizin temiz ve pis su borlarının yenilenmesine denir. Özellikle eski evlerin sıhhi tesisatı nın yenilenmesi çok önemlidir.

Mekanlarımızın su ihtiyaçlarını karşılayan şehir şebeke sistemine bağlı tesisatlardır. Genelde pprc plastik borular ile sıcak kaynak usulü ile yapılır. Temiz su tesisatına ek olarak pis su tsisatı da yine bu kapsam içinde yapılır. . Tadilat projenizde temiz ve pis  su tesisatına bağlı başlıklar şu şekildedir;

  • Tesisat yerlerinin belirlenmesi
  • Belirlenen yerlerin kırımı
  • Kırım sonrası malzeme listesi hazırlanılması
  • Pis su borularının (pimaş) yerlerine yerleştirilmesi
  • Temiz su borularının sıcak kaynak ile projeye uygun yerleştirilmesi
  • Tadilat bitiminde musluk, aramusluk, duşakabin, klozet gibi malzemenin montajının yapılması
Temiz ve Pis Su Tesisatlarının Döşenmesi
PPRC Boru Döşeme

 

Sıhhi tesisat işleri yukarı da anlattığım en basit haliyle bu şekildedir. Genellikle de tadilatların en pis ve en dikkat edilmesi gereken kısmını oluşturur. Yanlış yapılacak herhangi bir hata üzerine yapacağınız tüm estetik işlerin bozulmasına sebep olur. Sadece size de değil, komşularınıza da zarar verir.

Peki güvenilir sıhhi tesisat nasıl yapılır? Birincisi tesisatı yapacak olan ekibin bu konuda kapsamlı bilgi sahibi olması gerekir. Günümüz koşullarında eline plastik boru makası ve kaynak cihazı alan herkes kendini rahatlıkla tesisatçı olarak pazarlayabilir. O yüzden referansı olan bir tesisatçıyla yada güvenilir bir firmayla çalışmak elzemdir.

Güvenilir Sıhhi Tesisatçı Ne Yapar?

Türkiye’de ki tüm tesisatçıların ana özelliği kendilerini dünyanın en iyisi olarak görmeleridir. Evinize çağırdığınız usta her şeyin en iyisini bilir. Bu bilgiçlik, tesisatın bitip, montajın yapılması sonrasında su kaçaklarına, gaz kaçaklarına, su akmalarına sebep olur. Nedeni ustaların yaptıkları işin sağlamasını yapmamalarından kaynaklanır. Yapılan bir pimaş döşeme işi sonrası borular açıktayken bolca su akıtmak ve en az iki gün beklemek bu işi için önemlidir. Aynı şekilde yapılan pvc boru döşeme işi sonrası boruların 2 gün basınç altında vereceği tepkiyi de görmek önemlidir.

Alt yapı sıhhi tesisat işleri bittikten sonra üst yapı işleri gelir. Genellikle bu, tadilatın da final zamanlarına denk gelir. Klozet, ara musluklar, taharet muslukları, bataryaların takılması, sifonların takılması işleri olarak sıralayabileceğimiz işlerdir. Tesisatçı taktığı her musluk, sifon/gider sonrası kuru havlu kağıtla test yapması gerekir. Özellikle lavabo ve evye sifonlarının altında uzun süre su akıtılmalı ve kuru havlu testi yapılmalıdır.

Bizim gibi bir firmayla çalışıyorsanız kafanız rahat olabilir. Mimarımız ustaya bırakmadan tüm testleri yapar. Ancak bir ustayla çalışmak zorunda kalıyorsanız kesinlikle bu yazdıklarımı yabana atmayın. Tatlı bir dille ustanın test yapmasını sağlayın.

 

İstanbul ili içerisinde Kadıköy, Kartal, Bostancı, Maltepe, Tuzla, Pendik, Ataşehir, Erenköy, Suadiye, Yenişehir, Uğurmumcu mh, Beşiktaş, Etiler, Levent, İstinye, Tarabya, Beykoz, Ümraniye, Çengelköy, Üsküdar bölgelerinde hizmet vermekteyiz.

İnstagram Adresimiz ————— TADİLAT MİMARI

Yaptığımız İşlere Göz Atmak İsterseniz ————– TADİLAT ÖRNEKLERİ

3 thoughts on “Sıhhi Tesisat Yenileme

    1. İyi günler.
      Sadece tesisat yapmıyoruz. Ancak tesisatla birlikte banyo yenilemesi de isterseniz size yardımcı olabiliriz. 05446348328 i arayarak uygun olduğunuz zaman keşife çağırabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.