GÜVENİLİR ÖDEME

GÜVENİLİR ÖDEME SİSTEMİ

Tadilatlar genel anlamda maliyetli işlerdir. Cebinizden küçük çaplı bir servet çıkarken çalıştığınız firmaya olan güvenin yanında bir de ödeme sonrası “acaba” ların olmaması gerekir.

Bu “acaba” lar genel anlamda;

  • Parayı verdik, işi savsaklar mı_
  • Parayı verdik ,gerekli malzemeleri alacak mı?
  • Parayı verdik,zamanında işe gelip gidebilecek mi?

 

Şeklinde uzar gider. Çünkü yaptığımız iş tabiri yerindeyse “al takke ver külah” işi değildir. Yani paranızın karşılığında alabileceğiniz şey bir “nesne” değil “hizmettir”

Piyasada bulunan ve “a’dan z’ye anahtar teslim iş yapıyoruz” diyen firmaların %95 i tadilat öncesi çıkarılan paranın en az “%30” u nu peşin olarak alırlar. Bu son derece “tedirgin” edici bir durumdur.

Ancak olması gereken bu değildir. Siz almadığınız bir hizmetin bedelini en başta “tıkır tıkır” ödemek zorunda değilsiniz. Bizi diğerlerinden ayıran en büyük fark budur. Hizmet “görüldükçe” ödeme alınır.

Sitemi basitçe anlatalım;

Bir ev tadilatı 10 farklı başlıktan oluştuğunu varsayalım;

10 farklı başlık için sizden 10 farklı fiyatlandırma ile para talep edilir. Yani “teklif listesi” hazırlanır. Bu teklif listesi teklif alacağınız bütün firmalarda detaylı olarak bahsedilecektir. Ancak anlaşmaya varılıp “sözleşme” imzalandıktan sonra biz, size bir “iş takip listesi” veririz. Bu iş takip listesinde anlaşılan tüm başlıkların birer sırası mevcuttur. Tarih sırasını da bu listeden görürsünüz.

Buna göre örneğin ilk 3 iş için tamamlanma öngörü süresi 5 gün ise, 5 gün için sizden herhangi bir para “talep edilmez”. 5. günün sonunda taahhüt edilen işleri kendi gözünüzle gördükten sonra sizden o “3 işin” karşılığı olan paranın %70 i talep edilir.

Yani örnek verecek olursak;

10 kalem iş için toplam 20.000 tl ye anlaşılmışsa verilen iş şemasında ki ilk 3 işin karşılığı da 5000 tl ise, o 3 işin bitiminde sizden 3500 tl para talep ederiz.

Verilen iş listesinin ilerledikçe ödeme yaparsınız. Ola ki canınızı sıkan, anlaşmamız içinde midenizi bulandıran bir durum görürseniz, hem “parayı da verdik artık ne yapalım” demek zorunda kalmazsınız hem de biz kendimizi size karşı mahcup hissetmek zorunda kalmayız.