Tadilat işleri nasıl yapılır yazı dizimizden farklı olarak ciddi ciddi banyo tadilatı nasıl yapılır sorusunu açıklayacam. Aslında gerek yok, arayın bizi biz yapalım 😀 Ama madem ki çok soruyorsunuz o zaman buyurun.
Banyo tadilatı bir kaç farklı başlıktan oluşur. Bunlar; Tesisat yapımı, kırım, sıva, fayans yapımı, gerekli duşakabin, banyo dolabı ölçüleri alma ve montaj şeklinde ilerler.
Tadilatı yapılacak banyonun ilk önce kullanılabilir bir projeye ihtiyacı vardır. Duşakabinin yeri, klozet şekli ve yeri, Banyo dolabı ve çamaşır makinesinin konulacağı yer gibi parametrelerin belirlenmesi gerekir. Bunları belirledikten sonra ölçüleri alınır. Ardından tesisat işleri başlar.
TESİSAT SONRASI NELER YAPILIR?
Tesisat ustası, sizin belirlediğiniz yerlere gereken muslukları bırakmalıdır. Bunlar, banyo dolabı için sıcak soğuk ve gider, klozet için iki adet taharet musluğu, küvet için küvet bataryasına gelecek iki uç ve çamaşır makinesi için sıcak soğuk musluğu ve gider olacaktır. Tüm bunlar alınacak eşyalar göz önünde bulundurularak konulur.
25-30 yıllık evlerin çok ilginç özellikleri vardır. Bir kere fayansları bildiğiniz türden yapıştırıcı ile değil harçla yapılmıştır. Duvarlar mastara uygun değil büyük ihtimalle yamuktur. Hem yatay hemde dikey bir yamukluktan bahsediyorum. Bu tür duvarlar için 60 cm lik 70 cm lik fayansı işlemek hem zor hemde zaman kaybettirir.
O yüzden bu tür evlerde fayansın kazınıp yeniden sıva yapılarak mastara getirilmesinde fayda olacaktır.
20 sene ve altında ki evlerin bir çoğunda yapıştırıcı kullanılmıştır. Bu tür evlerin fayansını üzerine vurarak kontrol edersiniz. Eğer tok ses duyarsanız bilinki altı hava almıştır ve kırılıp sıvanması gerekir.
Diyelim ki kontrol ettik ve ses de gayet güzel. O zaman üzerine yapıştırarak fayans yapılması en makul durum olacaktır. Saydığım tüm durumlar farklı farklı maliyet çıkaracağı için bunun tespitini yapamıyorsanız ustaya bu saydığım şekilleri danışırsınız.
Yapıştırma tekniği biraz farklıdır. Fayans yüzeyi kaygan olduğu için eskiler çekiçlerlerdi. Şimdilerde betonlaştırıcı astarlar uyguluyoruz. Bu astarların özelliği fayans yüzeyini sıva yapılmış gibi tırnaklı hale getirmesidir. Bu şekilde üzerine yapılacak fayansı gayet güzel taşıyacaktır.
MONTAJ İŞLERİ VE FINISH
Fayans işlemi sonrasında sıra montaj işlerine gelir. Önemli bir anektod, fayansın derzi verildikten sonra bir gün beklenilmeli ve ertesi gün “kurubez” yardımıyla silinmelidir. Montaj işleri için tesisatçı tekrar çağırılır. Gerekli musluklar yerine takılır. Küvet bataryasına ek olarak duş ahizesi yerleştirilir. Musluk klozet ve duş takıldıktan sonra banyo dolabı gelir. Sonra ki aşama da duşakabindir.
Ortalama bu tür bir tadilat yapıştırma seçeneği üzerinden yapıldığında 7 gün sürmektedir. Kırım ve sıva işi ile yapılırsa 10-12 gün arasında sürebilir.
Banyo tadilatımız için ortalama fiyat verebilirmisiniz?
İyi günler Hakkı bey, genellikle ortalama fiyat veremiyoruz. Bu sizin seçimlerinizle orantılı olarak değişiyor. Ama illa ki bir fiyat istiyorsanız, 4 m2 lik küçük bir banyo için en standart ürünlerle yapılacak bir iş ortalama 3-4 binlira arası tutacaktır.
Küçük bir banyomuz var, tesisat, fayans, duşakabin, banyo dolabı değiştirmek istiyoruz. Yerimiz Kartal. Acaba tahmini ne kadar tutar ve ne zaman keşife gelirsiniz?
İyi günler
Bahsettiğiniz işlerin ne kadar tutabileceğini ancak keşif sonrası belirliyebiliriz. Ortalama bir banyo 3000 e de çıkabilir 10.000 e de. Sizin seçimleriniz doğrultusunda belirlenecektir. 05446348328 i arayarak ücretsiz keşif yapalım. Bütçenize uygun banyo tadilatınızı yapalım
bizimle paylastiginiz için tesekkür ederim.
Saygilar Kenan
Merhaba, 30 yıllık bir binada küvet kaldırılıp yerine duş teknesi koyulmak isteniyor. Bu tip bir tadilat ortalama kaç gün sürer? Teşekkürler.
İyi günler. bu tür bir tadilat 3 gün içinde yapılır teslim edilir.