Tadilat İşleri Nasıl Yapılır 2

Tadilat işleri nasıl yapılır yazımızdan sonra  her şeyi bilen arkadaşımız tesisatçı ve kırım işlerini güç bela bitirmişti. Bu gün Fayans ustası ve boyacılarla olan macerasına devam edeceğiz.

Fayans ustasıyla eli yüzü düzgün bir yere gidersiniz. Ustamız mağazaya girer girmez ucuz ve kendince kolay işlenebilir fayansların yanına gider. Bir usta için en uygun fayans ebadı uzun olmayan fayanstır. Maksimum 50 cm i geçmez. Tabi o tür fayansların da miadı dolduğu için arkadaşımız hiçbirini beğenmez. Gider 60 cm boyunda ki fayansları beğenir. Birde dijital fayanslarla dekor yapmak ister. Bu da yetmez iki farklı renk fayans ve bordür kullanır. Fayans Ustasının yüzü bir anda kireç beyazına dönmüştür zaten. İlk başta anlaştığı para ile bu işleri yapması imkansızdır.

SiPARİŞ VE SONRASI

Sipariş verilir ve fayansın gelmesi beklenir. Ertesi gün fayansımız gelmiştir. Ama nereye? Kapının önüne tabi ki. Bu asansörsüz ve 4. katta ki daireye kim taşıyacaktır? Arkadaşımız ustaya bakar. Usta oralı olmaz. Eline bir paket alıp yukarı çıkar. Bizimki taşımaya koyulur. Tabi ikinci katı çıkarken iflahı çoktan kesilmiştir bile. Yukarı çıktığında fayansçıya bunları nasıl yukarı çıkaracağını sorar. Ustamız “aaabi ben arkadaşı çağırıyım ikimiz çıkarırız” der. Tabi her şey parayla. Bu fayans taşıma işi için arkadaşımızdan 400 tl cik para ister. Aşağıda duran 1 ton malzemeyi çıkarmanın bedeli bu ise yapılacak birşey yoktur tabi.

Tadilat Nasıl Yapılır  

FAYANS DÖŞEME

Fayanslar çıktıktan sonra iş nasıl döşeneceğine gelir. Arkadaşımız profesyonel olduğu için “en az derz olacak şekilde ister”. Tabii bu fayans ustalarının kimyasını bozacak durumdadır. “aaabi bu fayansa ince derz gitmez ” diye estetik bir açıklama getirir. Arkadaşımız birazda sert ses tonu olan ustayı kıramaz. Peki nasıl işlenecektir?

Dijital seramikleri küvete ister, kalan kısma iki renk ve bordür. Usta herşeye he der. Ertesi gün istenilen herşey çok farklıdır. Dikine işlenecek yerler yatay işlenmiştir. Djital seramik, birleşimyerlerinden öteye kaymıştır. Arkadaşımız hayal kırıklığına uğramıştır. 2 gün geçer iş devam eder. Derzlerde kaymalar, yerde dişler vardır. Ustaya bunlar sorulur. “aaaabi basmışımdır üstüne nolacak kilim koyarsın” cevabı alınır. Sinir katsayısı tavandır. Ama gene de bişey diyemez. 6. gün derz verilir ve iş biter.

Tabi her iş sonrası para verme muhabbeti başlar. İlk başta konuşulan paradan tam 2500 tl fazlasını ister. Neden? Çünkü, 60 lık fayans işlemiştir, dijital seramik işlemiştir. Bir de yetmez gibi süpürgelik yapmıştır. Tüm bunlar bedelsiz mi yapılmıştır. İstiyecektir tabi ki. Arkadaşımız zaten beğenmediği işe bir de fazla para ödeyerek can sıkıntısını ikiyle çarpmıştır bile.

Önceki yazıyı görmek için tıklayın ———— Tadilat İşleri Nasıl Yapılır?

İnstagram Hesabımız İçin Tıklayın———– TADİLAT MİMARI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.